Květná 15, 603 00 Brno, epodatelna

ID datové schránky: avraiqg
IČO: 75014149, DIČ: CZ75014149
Prohlášení o přístupnosti | Zásady ochrany soukromí
Syrové maso neomývejte
Bakterie spolehlivě zničí řádná tepelná úprava. Při omývání syrového masa se bakterie mohou vlivem stříkající vody rozšířit do okolí.
Udržujte čistotu
Pečlivě očistěte veškeré náčiní a plochy (prkénka, nože atd.) na kterých bylo se syrovým masem manipulováno. Je vhodné používat oddělené prkénko pouze pro syrové maso. Důkladně si umyjte ruce mýdlem a teplou vodou.Mytí rukou před a po manipulaci se syrovým masem je jedním z nejdůležitějších opatření pro předcházení nemocem z potravin.
Maso dostatečně tepelně upravte
Za dostatečnou tepelnou úpravu se považuje působení teploty min. 70 °C v celém objemu potraviny po dobu min. 10 minut. Před konzumací se ujistěte rozříznutím masa v jeho nejsilnější části, že není růžové a šťáva, která z něj vytéká, je čirá.
Zpracoval: Mgr. Marta Medková – Odbor kontroly, laboratoří a certifikace (ÚI SZPI)