Stáhněte si mobilní aplikaci google play Stáhněte si mobilní aplikaci app store
Přejít na:

Přehled požadavků na perlivá vína

31. 03. 2022
 

Rozdílová tabulka

 

Perlivé víno

(nařízení 1308/2013 – bod 8 přílohy VII)

Perlivé víno dosycené CO2

(nařízení 1308/2013 – bod 9 přílohy VII)

Definice druhu produktu

Příloha VII nařízení EP a Rady (EU) č. 1308/2013

Název produktu
(vždy uveden v zorném poli)

„Perlivé víno“

„Perlivé víno dosycené oxidem uhličitým/CO2

získává se

z vína, z mladého vína v procesu kvašení, hroznového moštu nebo ČZHM

(pokud tyto výrobky vykazují celkový obsah alkoholu nejméně 9 % obj.)

z vína, z mladého vína v procesu kvašení, hroznového moštu nebo ČZHM

Původ CO2

Přetlak způsobený rozpuštěným endogenním CO2

Přetlak způsobeným CO2, který byl zcela či částečně dodán

Přetlak v láhvi

minimálně 1 bar

maximálně 2,5 baru

minimálně 1 bar

maximálně 2,5 baru

Obsah alkoholu

Skutečný obsah alkoholu
minimálně 7 % obj.

Skutečný obsah alkoholu
minimálně 7 % obj.
 

Celkový obsah alkoholu
minimálně 9 % obj.