Stáhněte si mobilní aplikaci google play Stáhněte si mobilní aplikaci app store
Přejít na:

Česká zemědělská a potravinářská inspekce vychází vstříc výrobcům, distributorům i prodejcům potravin ze zaplavených oblastí

15. 08. 2002
 

Česká zemědělská a potravinářská inspekce již upozornila na pravděpodobnou možnost poškození, znehodnocení nebo úplného zničení potravin v zaplavených oblastech České republiky. Znehodnoceny mohou být nejen potraviny, které mají nebo měli lidé doma v zásobě, ale také potraviny ve výrobních podnicích, skladech a obchodech. Stejně tak mohly být záplavami poškozeny prostory, v nichž se s potravinami manipuluje.

Všechny územně příslušné inspektoráty ČZPI jsou proto připraveny okamžitě zahájit posuzování výrobních, prodejních, skladovacích a dalších prostor, v nichž jsou vyráběny nebo skladovány potraviny. Inspektoři budou zdarma vystavovat doklady o způsobilosti příslušných prostor k výrobě potravin nebo k jiné manipulaci s nimi. V případě požadavků pojišťoven mohou být tyto doklady vystavovány i pro potřeby objektivního vyčíslování škod.

Posudky o tom, že konkrétní potraviny je možné dále uvádět do oběhu a používat, budou inspektoři vystavovat pouze v případech, kdy potraviny prokazatelně nepřišly do přímého kontaktu se záplavovou vodou.

Zájemci o vystavení posudků ČZPI se mohou obracet přímo na územně příslušné inspektoráty:

  • Praha - 02/57199511
  • Tábor – 0361/257111
  • Plzeň – 019/7246706, 019/7243667
  • Ústí nad Labem – 047/5651225
  • Hradec Králové – 049/5394110
  • Brno – 05/42216161-3

Další kontaktní adresy je možné najít na webových stránkách inspekce www.czpi.cz

Fotografie k článku - Inspektoři posuzují provozuschopnost prostor v nichž se manipuluje s potravinami


Zpracoval: RNDr. Daniela Kolejková - 55344 CSc. - Státní zemědělská a potravinářská inspekce