Stáhněte si mobilní aplikaci Stáhněte si mobilní aplikaci Stáhněte si mobilní aplikaci
Přejít na:

Jak je to se „starým“ chlebem? Prý se z něj peče chleba nový.

06. 05. 2013
 
Tak tato informace není hoaxem, poplašnou zprávou, ale neúplnou informací o skutečném stavu věci.
Z chleba, který se neprodá, se skutečně vyrábí chleba nový. Ztvrdlý chléb se rozmočí ve vodě, vytvoří se z něj chlebová pasta a ta se přidá do těsta. Tohle není žádná nová nekalá praktika výrobců pečiva, takto se ztvrdlý chléb využíval vždy. Objem ztvrdlého chleba v těstě je jen několik málo procent. Ztvrdlý chléb musí být samozřejmě čistý a beze stop plísní a musí s ním být zacházeno stejně jako s jakoukoliv jinou potravinářskou surovinou.

Zpracoval: Ing. Jindřich Pokora